Bizzar ételek: Magyarországon forgatott a Travel Channel stábja – VIDEÓ

Buzarre Foods Hungary

Határozottan élvezte a forgatást Magyarországon Andrew Zimmern, a Bizarr Ételek műsorvezetője, az elkészült műsorból legalábbis ez látszik. Amerikában pár napja vetíti a Travel Channel a magyar epizódot, amiben a falusi disznótortól kezdve egészen a budapesti véres szalonnafagylaltozásig jópár kalandot átél a műsorvezető. 

Andrew Zimmern és a Bizarre Foods című műsor arról ismert, hogy a legelképesztőbb ételeket próbálják felkutatni világszerte, és a műsorvezető persze mindent meg is kóstol, legyen az kígyó, rovar, vagy éppen májas hurka. A stáb Magyarországon járt, itt forgatták le azt az epizódot, aminek március 22-én volt a bemutatója a Travel Channelen. Őszintén szólva először nem is értettem, hogy mégis milyen bizarr ételt lehet találni egy olyan országban, mint Magyarország, de a műsort végignézve rájöttem, hogy egy amerikai gyomrának bizony sok minden lehet bizarr, ami nekünk természetes.

A stáb először Paszabra, egy Nyíregyháza környéki kis faluba látogatott egy cigány családhoz mangalica disznótorra. Mint kiderült: amerikában jól ismerik a mangalicát, csak épp annyira drága, hogy ritkán eszik az ottaniak. A stábnak ezért külön élmény volt az, hogy annyi mangalicahúst láttak és kóstoltak, amennyit csak akartak. Meg persze pálinkáztak, hurkát és kolbászt töltöttek, és részletesen beszámoltak arról a műsorban, hogy mi az a hagymás vér, hogyan készül, és hogy mennyire finom.

Aztán elutaztak a Balatonra, ahol csatlakoztak egy halász csapathoz, és az ott kifogott pontyból és busából a parton főztek nekik bográcsban halászlevet.

Budapesten a gasztroblogger Péter Anna volt a vezetőjük, ő mutatta meg nekik a lángost és a kürtőskalácsot. Ez utóbbi annyire ízlett a műsorvezetőnek, hogy egyszerűen csak annyit mondott az adásban: “ha másért nem, hát ezért mindenképpen érdemes Magyarországra utazni, mert ezt mindenkinek meg kellene kóstolnia.” Elvitték a stábot egy csepeli kifőzdébe is, hogy ezt az oldalát is megismerjék Magyarországnak és a magyar gasztronómiának. Itt kóstolta meg a stáb a kakastökepörköltet meg a veselevest. Aztán a Kálvin téri vásárcsarnokban a savanyúságokat. A legemlékezetesebb viszont mégiscsak a Bock bisztró volt nekik: itt többek között megkóstolták a vér-zsír jégkrémet. Ami úgy készül, hogy egy szalonnadarabot egy pálcikára csavarják, friss sertésvérbe mártják, majd az egészet egy pillanatra belemerítik folyékony nitrogénbe, amitől megfagy. Na ez már tényleg igazánn bizarr ételnek számít, még a magyar gyomornak is. A műsorvezető mégis úgy köszönt el séftől, Bíró Lajostól, hogy nemes egyszerűséggel zseninek nevezte.

Na ezt megosztom
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hozzászólok