Az orosz embargó miatt zárhat be a Michelin-csillagos étterem

Az orosz embargó miatt zárhat be a Michelin-csillagos étterem

Orosz lapok szerint azért zárja be moszkvai éttermét Pierre Gagnaire Michelin-csillagos francia sztárszakács, mert nincs elég alapanyag, mióta az Oroszországot sújtó embargó miatt korlátozták az importot. Márpedig sok olyan alapanyag kell a luxusétteremnek, ami nem szerezhető be Moszkvában vagy Oroszországban, ezeket így nem tudják honnan pótolni.

Pierre Gagnaire, a molekuláris gasztronómia egyik úttörője, akinek párizsi étterme 1998 óta rendszeresen három Michelin-csillagot érdemel ki, 2010-ben nyitott éttermet az orosz fővárosban lévő szállodában. Ötévnyi együttműködés után a Le Menus bezár, mert március végén lejár a szerződése – jelentették be a Lotte hotel illetékesei.

A Vedomosztyi orosz folyóirat szerint azonban az étterem az Oroszországot sújtó embargó áldozata, amelyet a Nyugat az ukrán válság miatt alkalmaz Moszkvával szemben. Számos étel alapanyaga ugyanis importból származik. Számosan kényszerültek azóta a roló lehúzására: a moszkvai Ritz Carlton hotelben megszűnt a Heinz Winkler német szakács irányította Le Jeroboam étterem. A Koumir nevű étterem, amely Michel Troisgros három Michelin-csillagos sztárszakács franciaországi éttermének moszkvai vállalkozása volt, szintén megszűnt.

A Lotte hotel illetései közölték, hogy a Les Menus helyén egy éttermet akarnak egy világszerte ismert séffel az élen, aki modern európai konyhát fog vezetni.

Forrás: MTI

Na ezt megosztom
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hozzászólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.