Alkoholos sütemény: pálinkával töltik meg a macaronokat a fesztiválon

Alkoholos sütemény: pálinkával töltik meg a macaronokat a fesztiválon

Az édesszájúak sem fognak unatkozni a májusi budapesti pálinkafesztiválon: itt a francia aprósüteményt, a macaront is pálinkával töltik majd meg. Ezzel már korábban is próbálkoztak máshol, és kiderült: jobban viszik a pálinkásat mint a hagyományos, alkoholmenteset. 

Többféle pálinkás macaron közül válogathatnak a fesztiválozók május 10-13 között a Budai Várban a Budapesti Pálinkafesztiválon. A népszerű francia sütemények készítője barack-, kökény-, birs-, ágyas málna- és szilvapálinkákkal „fűszerezi” a finomságokat, amelyekbe – mint kiderült – Rézangyal, Márton és lányai, valamint Békési párlatok kerülnek.

„A Macaron Fesztiválon a pálinkás sütemények fogytak a leginkább, így kibővítjük az alkoholos kínálatunkat. De aki mást próbálna, annak készülünk kávés, lime-osmacaronokkal is”

– mondta Mónus Anikó a Konyha-szigetek főzőiskola tulajdonosa, aki külön felhívta a figyelmet arra, hogy az édességek gluténmentesek.

A mini finomság egyébként két napig készül, mindegyik darab kézzel. A tésztájába mandula és porcukor kerül, ez adja a tartását és az édes ízét, amely a töltelékkel együtt kap harmonikus ízt.

Na ezt megosztom
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hozzászólok