Fotó: hvg.hu

Aldi a Szigeten: kisebb településen is nyitottunk már boltot

Idén több év kihagyás után újra van éjjel nappali élelmiszerbolt a Sziget fesztiválon. Korábban pár éven át a Tesco nyitott kint kis boltokat, idén az Aldi települt ki egy komplett szupermarkettel, ráadásul bolti árakon lehet náluk vásárolni, nem Sziget árakon. Persze nem mindent. A fél literes üdítő például itt is 450 forint. Viszont a zsemle legalább olcsó és friss. 

Az Aldi egy 300 négyzetméteres boltot épített fel a Szigeten, és ez az első olyan üzletük, amelyik 0-24 óráig nyitva van, Igaz, csak egy hétig. Egy olyan részén építették fel a boltot a Szigetnek, ahol a közvetlen közelben legalább 15 ezren sátoroznak, a cég vezetői azt nyilatkozták: nyitottak már élelmiszerboltot kisebb településen is, így igazából nem volt kérdés, hogy megéri-e nekik.

A szigetes Aldiban viszonylag olcsón lehet bevásárolni, de azért vannak kivételek és korlátozások. Arra például senki ne számítson, hogy ha a szomszédos kocsmában 450 forintba kerül egy fél literes üdítő, akkor itt majd olcsóbban megkapja, a megállapodás szerint ugyanis azokat a termékekeket, amelyeket mások is árulnak a Szigeten, és “hatósági” ára van, ugyanazon az áron kell nekik is árulniuk. És nem árulhatnak például töményt vagy ice teát.

Aldi a Szigeten - fotó: Aldi

Aldi a Szigeten – fotó: Aldi

Cserébe viszont van friss gyümölcs, friss – tényleg friss, mert pékségük is van – pékáru, sőt, van egy grill zónájuk is, ahol ha kell, meg is sütik a vásárlóknak azt amit épp vettek. És persze készültek mindennel, ami a fesztiválozáshoz kell.

Komoly harc megy egyébként a fesztiválozókért, ebben most az Aldi áll nyerésre azzal, hogy be tudtak költözni a Szigetre. De a Lidl például angol és magyar nyelvű hirdetésekben és szórólapokon is próbál minden szigetest arra csábítani, hogy menjen ki hozzájuk vásárolni. Ha valaki a közeli (?) Huszti úti Lidlben felmutatja a Sziget karszalagját, az kuponokat kap, amivel kedvezményesen vásárolhat. És persze ott van még az Auchan, amelyik nagyjából 10 perc sétára van a fesztivál főbejáratától, náluk mindig tömeg van a fesztivál ideje alatt, a legtöbben a bent lakók közül mindig ide jártak ki vásárolni. Ők nem kedvezményekkel csábítanak, hanem egyrészt a megszokásra építenek, másrészt pedig a parkolójukat alakítják át ilyenkor egy kicsit, kitelepülnek például bárok, kocsmák, mobilvécéket hoznak ide, bent pedig minden olyat árulnak, ami a fesztiválozáshoz kell, a sátraktól kezdve a hálózsákon át egészen a szúnyogriasztóig.

Na ezt megosztom
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hozzászólok