19 jel, hogy Magyarországon tanultál meg inni

19 jel, hogy Magyarországon tanultál meg inni

A Matador Network írt egy olyan összeállítást, ami külföldieknek szól arról: mi az a 19 jel, ami arra utal, hogy Magyarországon tanultál meg piálni. Például az, hogy soha nem kevered a pálinkát, ittál már reggelire pálinkát, tudod, hogy a Jagermeisteren kívül is van élet, és azt Unicumnak hívják, és nem csak hogy ittál már Tokajit, de jártál is Tokajban. A forralt bor illatát pedig már egy kilométerről kiszagolod. Itt a lista, ami turistáknak készült, de magyaroknak is szórakoztató. 

1. Soha nem kevered a pálinkát

Vodka szóda, tequila citrommal és sóval, bacardi kóla… A legtöbb ital keverhető egy másikkal, de a pálinka kivétel, tilos bármivel felhígítani. Aki már ivott párszor pálinkát magyarokkal, az jól tudja: itt nincs szarakodás, fenékig, egy húzóra kell letolni.

2. Ittál már pálinkát reggelire

Ha valóban Magyarországon tanultál inni, akkor bizony már történt veled olyan, hogy egy (vagy több) felesnyi pálinkát már déli 12 óra előtt letoltál, vagy akár reggel 9 előtt. Nem véletlen, hogy a magyaroknál jól ismert köszönés a “Pálinkás jó reggelt”.

3. Ittad már a bika vérét

Ha Magyarországon tanultál inni, akkor tudod, hogy a bikavér ivás nem egy középkori rejtélyes szertartás, hanem vörös borról van szó. Az Egri Bikavér Magyarország egyik leghíresebb bora.

4. Tudod hogy van élet a Jagermeisteren túl is

és ezt az életet Unicumnak hívják. Könnyen felismerhető a gömbölyű üvegéről, a sötét színű gyógynövényes ital egy titkos családi recept alapján készül már 1790 óta, 40 különböző gyógynövény és fűszer van benne és sokak szerint Magyarország egyik nemzeti itala.

5. Nem koccintasz söröskorsóval

Mint szinte mindegyik Magyarországról szóló külföldi cikk, ez is megemlíti a söröskorsós koccintás tilalmát, és hosszasan magyarázza az 1848-49-es szabadságharc történetét, jóllehet mi magyarok már kezdjük elfelejteni ezt a  tilalmat, és egyre sűrűbben koccintunk sörrel.

6. Úgy gondolod, hogy a magyar sör a legjobb sör

Ha valakinek, aki más országban tanult piálni, fel kellene sorolni magyar sörmárkákat, elég komoly fejtörést okozna neki a feladat, de ha egy külföldi akár csak egy évig is él Magyarországon, rögtön tudni fogja hogy mi az a Dreher, Soproni, Borsodi és Arany Ászok.

7. Nem csak ittál már Tokajit, de jártál is ott

Magát a Tokaji Aszú nevet szinte mindenki ismeri a világon, de csak azok mondhatják el magukról, hogy jártak is már a tokaji borvidéken, akik itt tanultak inni Magyarorzságon, vagy elég időt töltöttek nálunk ehhez.

8. Tizenévesként St. Hubertust ittál

Szinte lehetetlen olyan felnőtt embert találni, aki azt mondja, hogy Hubit iszik, de ha Magyarországon nőttél fel, biztos hogy tinikorodban bizony bizony lecsúszott párszor a St.Hubertus a szombat éjszakák során.

9. Az asztalhoz csapod a pálinkáspoharat

Húzóra tolod le a feles pálinkát, aztán az asztalra csapod a felespoharat. Ha így iszod a pálinkát, akkor üdv Magyarországon.

10. Soha nem mondasz nemet a pálinkára

Titokban gondolhatod azt, hogy a pálinka nem a te italod, de SOHA nem mondasz rá nemet, ha megkínálnak vele. Az angol nyelvű cikk szerint nagyon nehéz olyan embert találni Magyarországon, aki tényleg szívből szereti a pálinkát, de olyat még nehezebb találni, aki ennek ellenére nemet mond rá ha megkínálják vele.

11. Próbáltál már megfázást gyógyítani pálinkával

Az igaz hívők azt mondják: a pálinka meggyógyítja az összetört szívet és a náthát is. Senki nem tudja, hogy van-e tudományos bizonyíték a nátha gyógyítására, de a legtöbben hisznek benne, hogy a pálinka a természet gyógyszere a megfázásra.

12. Hiszel benne hogy a házi pálinka a legjobb…

… és ráadásul az összes ízt próbáltad már a baracktól a cseresznyén és a meggyen át a törkölyig

13. Már milliószor láttad a híres Unicum plakátot

A híres Zwack Unicum plakát a vízben úszó emberrel mindenkinek ismerős, aki Magyarországon tanult meg inni, hiszen kint függ a kocsmák falain és az emberek otthonaiban is, ez az egyik leghíresebb reklámplakát Magyarországon

14. Ráadásul nagyon jól tudod hogy mit érez az Unicumos plakáton a férfi

hungary-drink-poster

15. Ki tudod mondani azt a szót, hogy “egészségedre”

Azok a külföldiek, akik sűrűn isznak Magyarországon, hamar megtanulják ezt a szót, pedig nekik ez elsőre egy kiejthetetlen betűkavalkádnak tűnik. De a második harmadik ital után már megy mindenkinek.

16. Fel tudod sorolni a fröccs keverési arányokat

Mivel a magyarok találták fel a fröccsöt, ezért aki Magyarországon tanult inni, az a cikk szerint azonnal, fejből fel tud sorolni egy sor fröccsfajtát, és fejből vágja a keverési arányokat is.

17. Azonnal meg tudsz nevezni néhány magyar borvidéket

Még ha nem is bor-rajongó valaki, akkor is rögtön eszébe jut az egri és a tokaji borvidéken kívül a villányi, a szekszárdi, a badacsonyi és a csopaki is.

18. Egy mérföldről kiszagolod a forralt bort

Már a karácsonyi dekorációk megjelenése előtt tudod, hogy jön az ünnepi szezon, mert megérzed a forralt bor illatát.

19. Már kevertél össze bort és kólát

A cikk szerint még egy félreérthetetlen jele annak, hogy Magyarországon tanultál inni az, ha ismered is ittad is már a Vörösboros Kólát. Azt is megemlítik, hogy elsőre borzalmasnak hangzik maga az ötlet is, hogy ezt a két italt bárki összekeverje, de Magyarországon ez főleg a fiatalok körében jellemző ital, na meg azok körében is, akik valahogy ki akarják húzni a következő fizetésig, hiszen a VBK egy olcsó megoldás a berúgásra. <

Forrás: MatadorNetwork

Na ezt megosztom
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hozzászólok