Vendéglő a KisBíróhoz3/5(1)

Vendéglő a KisBíróhoz
Cím: 1125 Budapest, Szarvas Gábor út 8/d, Magyarország
Házhozszállítás: nem
Telefonszám: +36 1 376 60 44
Weboldal: http://vendegloakisbirohoz.hu/
Nyitvatartás:
Hétfõ: -
Kedd: 12:00 - 23:00
Szerda: 12:00 - 23:00
Csütörtök: 12:00 - 23:00
Péntek: 12:00 - 23:00
Szombat: 12:00 - 23:00
Vasárnap: 12:00 - 23:00
Térképen:

Már 10 éve, hogy megnyitottuk az első közös éttermünket – a Bock Bisztrót, Pesten, s egy idejemár járt az agyunk, kéne még valami. Elsősorban azért, hogy több emberhez eljuthassunk. Törtük a fejünket egy „hentes üzleten”, persze olyan Lajos módra, sok jó házi disznósággal. Járkáltunk a Belvárosban, néztünk helyeket, de nem igen találtunk kedvünkre valót, vagy csak olyan bérleti díjjal, amit egy ilyen üzlet nem bír el.
Elkezdtünk hát egy újabb étteremben gondolkodni. Már csak azért is, mert a pesti étteremben minden este teltház, nagyon sok vendéget kellett elküldeni, s csak a konkurenciát tudtuk ajánlani.

Ők meg dolgozzanak meg maguk a vendégért… Hol legyen? Menjünk be a Belvárosba? Egyáltalán szabad-e pesten megnyitni a saját konkurenciánkat? Legyen Buda? De ott hol? Így találtunk rá a Szarvas Gábor úti helyre, épp kiadó volt, s a tulajdonosok egyike is régi ismerős. Hamar megállapodtunk, s csak ezután kezdtek szállingózni a hírek: itt eddig mindenki tönkrement. Vigasztaltuk Lajost, legalább van kihívás. Teljes belső átalakítás (nem csodálom, hogy azzal a dizájnnal tönkrementek), néhány hónapos előkészület és nyitás a „szokásos” augusztus végi időpontban. Hát, ami azt illetni, a környék népe ki lehetett éhezve egy jó helyre, a nyitás után napokig úgy úszott a konyha, ahogy csak kell. Lajos nem győzte pezsgővel és szóval tartani a várakozókat. Okozott meglepetést az addig számunkra gyakorlatban még nem próbált étel-lift is. Amikor egy négyfős rendelésből az egyik étel tányérja akad fel az elindított liftben és borul bele a többibe…

Idővel aztán belerázódtunk, alakult a törzsközönség, a környék kezdett megszokni, s reméljük megszeretni minket. A második évben már a Michelin is ajánlotta az éttermet. A koncepciónk viszonylag egyszerű volt. A budai konyha jó nagy, így előkészítést tud végezni Pestre is. A két üzlet beszerzése közös, az étlap azonos, a heti ajánlat meghatározóan ugyanaz, kicsi eltérés hétvégén. Igen ám, de a kommunikáció is közös platformról megy, ami nem jól viseli az eltéréseket. Úgy gondoltuk, hogy ha egy vendéget Pestről átirányítunk Budára, neki is azonos választékot kell találni. S további ezer ok szólt amellett, hogy a rendszer két szinte teljesen azonos szereplője a Bock Bisztró Buda és a Bock Bisztró Pest.

Aztán lassan arra lettünk figyelmesek, hogy ami nagy siker Pesten, az nem feltétlenül az Budán és fordítva. Ahogy a budai vendégeink „odaszoktak”, kezdtek otthonosan mozogni, úgy fogalmaztak meg újabb, s a kínálatunktól némileg eltérő igényeket. Kezdtek „belevariálni” az ételekbe, amitől a konyhán állt égnek a kollégák haja. Hamar kiderült, a két étterem vendégköre jelentősen eltérő. Pesten sokkal több a külföldi, Budán kevésbé jellemző, Ők sem turisták, inkább a környező külképviseletek alkalmazottai, vendégei. Budán a meghatározó vendégkör a környéken élőkből áll, a pesti turistákétól vagy üzleti ebéden lévőktől jelentősen eltérő igényekkel. Na, de mit tegyünk most? A heti ajánlat már jelentősen eltért a pestitől, s igény mutatkozott az étlappal kapcsolatban is. Hogy nézne azonban ki; két azonos nevű étterem eltérő stílussal, választékkal?

Nos, hát innen jött az ötlet, váltsunk. Hamar megállapodtunk abban, hogy alakítsuk át egy kicsit Budát. Igazodjunk a helyi igényekhez, persze csak a saját – Bíró – stílus szerint. Mi legyen a név? Ha az egyik éttermünk az egyik embléma – Bock Jóska – nevét viseli, legyen a másik Lajosról elnevezve! Hm… Bíró Bisztró? Unalmas. Hiányzik belőle egy kis játékosság. Olyasmi legyen, mint maga a névadó. Kisbíró. Abszolút Lajos – kicsi is, Bíró is. A Kisbíró, aki kidobolja a trendet. A kicsit provinciálisabb környék hangulata. Igen, ez jónak tűnt. A bisztró szó viszont mára már nagyon „le lett lakva”. Emlékezetünk szerint – ld. „Bock story” – mi nyitottuk az első „újkori” bisztrót, mára már minden újonnan nyíló helyet bisztrónak hívnak. Felbuzdultak a sikerünkön. Trendet teremtettünk. Nos, hát akkor megpróbáljuk még egyszer. Hátha néhány év múlva a vendéglő szavunk is ilyen szép karriert fut be! Térjünk vissza megint egy kicsit a múltba, legyen vendéglő!

Vendéglő a KisBíróhoz.

Értékeld Te is ezt az éttermet! Adj csillagokat! 5: szuper, 4: jó, 3: átlagos, 2: gyenge, 1: sz*r

Na ezt megosztom
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hozzászólok