Végállomás BistorantMég nem érkezett értékelés

Végállomás Bistorant
Cím: Miskolc Dorottya u. 1.
Házhozszállítás: nem
Telefonszám: +3646 402 952
Weboldal: http://vegallomasetterem.hu/
Nyitvatartás:
Hétfõ: 11:00 - 23:00
Kedd: 11:00 - 23:00
Szerda: 11:00 - 23:00
Csütörtök: 11:00 - 23:00
Péntek: 11:00 - 0:00
Szombat: 11:00 - 0:00
Vasárnap: 11:00 - 21:00
Térképen:

Az épület története az 1990-es évekig nyúlik vissza, amikor is a Lillafüredi Erdei Kisvasút városi végállomásának váróterméből vendéglátóhellyé alakult- innen a név: Végállomás Amikor az épület 2011-ben felújításra került egy régen dédelgetett álmot váltottunk valóra.

Olyan éttermet álmodtunk meg, amely a franciás bisztrók hangulatát idézi meg Miskolcon. ( – hiszen a Bistronómia az elmúlt 10 év meghatározó látványtrendje.) Mivel az épületünk rendhagyó, és nem éppen Bisztró méretű- így gondoltuk ki, legyen bennünk egy kettősség ami a stílusunkat adja, tehát így lett a műfajunk: Bistorant – Bistro & Restaurant. Ebbe a miliőbe olyan ételeket képzeltünk el, melyekbe a magyar konyha, régiónk klasszikus ízei jelennek meg egy kicsit másképp, lényegesen magasabb minőségben, ugyanakkor egy kicsit kalandozunk a francia konyhában is és a modern konyhatechnológia segítségével olykor a múltat fuzionáljuk a jelenbe, sőt olykor a jövőbe is. Ragaszkodunk a friss szezonális alapanyagokhoz, a helyi és a környékbeli termelők életben tartásához. Az adott évszak zöldségit, gyümölcseit, házi sajtokat használunk, a zöldfűszerek egy közeli kertből kerülnek ide, tiszai halász fogja a halat, mi sütjük a kenyeret. Figyelembe vesszük az ünnepeket és amit a piac kínál, ennek megfelelően váltjuk gyakran a Séf ajánlatát amellyel kiegészítjük az a’la carte étlapot. Szezonálisan kínálunk erdei gombákat, tanyasi nyulat, zempléni bárányt, de mindig van a táblán a feledésbe merült belsőségekből, marhanyakból vagy sertéspofából is.

Mi a mottónk?

Szeretünk gondolkodni, kísérletezni, tanulni, jó ételeket készíteni és szeretnénk megmutatni , hogy akár még egy borsodi konyha is felveheti a versenyt az ország kiemelkedően ismert régióival. Mindannyian szinte barátok vagyunk, akik –csodáljuk ezt a környéket- és mert ide születtünk – itt szeretnénk valami értékeset csinálni. A placcon megtiszteljük a vendégeinket azzal, hogy rendesen felöltözünk, mosolygunk, a konyhában pedig alázattal főzünk.

Szeretnénk JÓT adni és ezért szível lélekkel dolgozunk.

Értékeld Te is ezt az éttermet! Adj csillagokat! 5: szuper, 4: jó, 3: átlagos, 2: gyenge, 1: sz*r

Na ezt megosztom
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hozzászólok