Sonkaarcok bárkonyhaMég nem érkezett értékelés

Sonkaarcok bárkonyha
Cím: Budapest, Kecskeméti utca 2.
Házhozszállítás: nem
Telefonszám: +36 1 794 6137
Weboldal: http://www.sonkaarcok.hu/
Nyitvatartás:
Hétfõ: 11:00 - 0:00
Kedd: 11:00 - 0:00
Szerda: 11:00 - 0:00
Csütörtök: 11:00 - 0:00
Péntek: 11:00 - 1:00
Szombat: 11:00 - 1:00
Vasárnap: 11:00 - 0:00
Térképen:

A 11 órakor nyitó SonkaArcok a délelőtt szendvicsező gasztrobárként funkcionál, ahová beugorhatunk, hogyha egy tökéletes szelet sonkára vágyunk, némi olívabogyóval és ropogós zöld salátával a bagettünkbe.

Délidőben három fogásos, a magyar szívnek és ízlelőbimbóknak igen kedves ebédmenüvel várnak.
Este pedig hangulatos félhomályba borulva á la carte étteremmé alakulnak. Bármikor térjen is be hozzájuk az Egyetem téren jártunkban, egy dolog biztos: a delikátlap kínálatát bűn volna kihagyni.

A hely valódi vonzerejét a delikát ételek jelentik, a sonkák, a különféle spanyol szalámik, az ízes sajtok itt valóban megkapják a nekik járó figyelmet, a Spanyol- honban tanult delikátmester Papas külön ezeknek szenteli magát és tudását. Az agyondicsért és népszerűsített Serrano sonka mellett a magasabb minőséget képviselő Jamón Ibéricót is megtaláljuk, valamint megkóstolhatjuk a prémium kategóriásnak számító Jamón Ibérico Bellotta sonkát is, melynek exkluzivitása abban áll, hogy az állatot kizárólag makkon, gombán, gyógyfüveken és más természetes táplálékon nevelik.

A tökéletes, leheletnyi szeletekre szelt szárított sonkák mellé a tálra kerül egy színvonalas és változatos szalámiválogatás is, melyek közül a dióval és a fügével megspékelt külön kiemelkedik. A remek disznóságok mellé kerülnek fűszeres, karakteres sajtok is, melyek éppen csak annyira intenzív ízűek, hogy ne elnyomják a húsok ízét, hanem kellemesen társuljanak melléjük.

Értékeld Te is ezt az éttermet! Adj csillagokat! 5: szuper, 4: jó, 3: átlagos, 2: gyenge, 1: sz*r

Na ezt megosztom
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 hozzászólás

 1. Duchemin
  Duchemin

  A hely designja, a környezet kiváló, igazán igényes és szép lett az egész. A napi menüjük határozottan olcsó, legalábbis Budapest belvárosához képest, hiszen a három fogásos ebédet meg lehet úszni 1350 forintból, igaz, ebben nincs benne az italfogyasztás, ami megdobja végül a számlát, hiszen a limonádéik kihagyhatatlanok, érdemes a lichiset megpróbálni.
  Ami viszont a hely alapvető profilja, azaz a különböző sonkák, kolbászok és különlegességek tálon felszolgálva, na ott már érezhető a belvárosi csúcsgasztronómiainak pozicionált hely hangulata. Azaz viszonylag drágán viszonylag kis adagok érkeznek az asztalra. Tény, hogy zseniális egy társasággal végigkóstolni a magyaros tál különleges tepertőjét, fantasztikus körözöttjét, kolbászait, vagy a spanyol tál igazi hamisítatlan Serrano sonkáit, de amikor a két személyesnek nevezett tál megérkezik az asztalhoz, akkor az ember kedvet érez reklamálni, miszerint “Bocs, de nem egy személyeset, hanem két személyeset kértünk”. Erre a válasz viszont persze az, hogy “Ez a két személyes tál”. Nagyjából 1500 forintért fejenként épp hogy csak kóstolsz egy kicsikét, jól nem laksz vele. Ettől függetlenül érdemes egyszer benézni.

Hozzászólok