sertés
  • Székelykáposzta

    A hagymát kockákra vágjuk. A sertéscombot felszeleteljük, majd kis, nagyjából 2X2 centis kockákra vágjuk. ...

    A hagymát kockákra vágjuk. A sertéscombot felszeleteljük, majd kis, nagyjából 2X2 centis kockákra vágjuk. A kicsumázott paprikát és a paradicsomot is kis kockákra vágjuk. A hagymát egy kevés olajon üv ...

    Tovább
  • Hagymás bőrös malac pecsenye mustáros krumplival

    Előkészítem a köretet: a krumplit felkockázom, egy evőkanál olajjal, mustárral és borssal összekeverem. A ...

    Előkészítem a köretet: a krumplit felkockázom, egy evőkanál olajjal, mustárral és borssal összekeverem. A frissen piacról vásárolt malachusit felkockázom. Felaprítom apróra a fokhagymát és a hagymát, ...

    Tovább
  • Házi brassói aprópecsenye

    A sertéshúst kisebb (körülbelül 2X2 centis) kockákra vágjuk, majd olajon megpirítjuk. Miután kicsit zsírj ...

    A sertéshúst kisebb (körülbelül 2X2 centis) kockákra vágjuk, majd olajon megpirítjuk. Miután kicsit zsírjára sült, felöntjük vízzel, és mi ezután adjuk hozzá a fokhagymapréssel szétnyomott fokhagymát ...

    Tovább
  • Mogyorós aszalt szilvával töltött sertésszűz

    A sertésszüzet megtisztítjuk, majd hosszában kicsit bevagdossuk. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, majd ...

    A sertésszüzet megtisztítjuk, majd hosszában kicsit bevagdossuk. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, majd félretesszük. Az aszalt szilvát beáztatjuk vörös borba, majd amikor megpuhult és átvette a bor ...

    Tovább
  • Temesvári sertéskaraj

    A megmosott húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, kikloppfoljuk, besózzuk,.és egy kicsit állni hagyjuk. K ...

    A megmosott húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, kikloppfoljuk, besózzuk,.és egy kicsit állni hagyjuk. Közben a  húsleveskockát egy deci forró vízben feloldjuk. A húst forró zsírban kisütjük, majd át ...

    Tovább
  • Szegfűszeges malaccomb aszaltgyümölcsös körettel

    A malaccomb húsos részét beszórjuk sóval és borssal, majd rátesszük az összenyomott fokhagymát és az apró ...

    A malaccomb húsos részét beszórjuk sóval és borssal, majd rátesszük az összenyomott fokhagymát és az apróra vágott rozmaringot. Ezután a széleit összefogjuk, és megtűzzük, majd egy tepsibe tesszük, eg ...

    Tovább
  • Szegedi veseleves

    A vesét gondosan megtisztítjuk, leszedjük róla a hártyát, és kivágjuk a fehér mirigyeket. Aztán apró, vék ...

    A vesét gondosan megtisztítjuk, leszedjük róla a hártyát, és kivágjuk a fehér mirigyeket. Aztán apró, vékony csíkokra vágjuk. A zöldséget megtisztítjuk, és a vesével, a hagymával, a babérlevelekkel eg ...

    Tovább
  • Szegedi tarhonyás hús

    A hagymát megtisztítjuk, majd lereszeljük, és egy nagy kanál zsíron üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a megmoso ...

    A hagymát megtisztítjuk, majd lereszeljük, és egy nagy kanál zsíron üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a megmosott és kis kockákra vágott húst, megsózzuk, majd hozzáadjuk a kicsumázott, cikkekre vágott zöldp ...

    Tovább
  • Sertéstokány

    A húst kisujjnyi csíkokra vágjuk, megsózzuk, és liszttel összekeverjük. A finomra vágott hagymát aranyszí ...

    A húst kisujjnyi csíkokra vágjuk, megsózzuk, és liszttel összekeverjük. A finomra vágott hagymát aranyszínűre pirítjuk a zsíron vagy olajon. Ezután adjuk hozzá a paradicsompürét, majd 1-2 perc múlva a ...

    Tovább
  • Sertéskocsonya

    A kocsonyának való hús bőrös sertéshúsdarabokból áll, van benne fül, farok, köröm, fejhús, bőrös húsdarab ...

    A kocsonyának való hús bőrös sertéshúsdarabokból áll, van benne fül, farok, köröm, fejhús, bőrös húsdarabok. Minél több a bőr, annál könnyebben dermed majd meg a kocsonya. Az alaposan megtisztított ko ...

    Tovább