káposzta
  • Kolbászleves macskajajra (korhelyleves)

    A hagymát kockákra vágjuk, majd olajon üvegesre pirítjuk. Aztán hozzáadjuk a köménymagot - hogy mennyit, ...

    A hagymát kockákra vágjuk, majd olajon üvegesre pirítjuk. Aztán hozzáadjuk a köménymagot - hogy mennyit, az attól függ, hogy mennyire szeretjük az ízét - kicsit együtt pirítjuk, majd a tűzről félrehúz ...

    Tovább
  • Korhelyleves

    A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát összenyomjuk. A füstölt húst felkockázzuk, a kolbászt p ...

    A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát összenyomjuk. A füstölt húst felkockázzuk, a kolbászt pedig karikákra vágjuk. Egy kevés olajon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, aztán hozzáadjuk a fo ...

    Tovább
  • Sült malac almás vöröskáposztával

    A malac combot kiterítjük, majd megsózzuk és megborsozzuk. A fokhagymát összepréseljük, és összekeverjük ...

    A malac combot kiterítjük, majd megsózzuk és megborsozzuk. A fokhagymát összepréseljük, és összekeverjük a kakukkfűvel és a majorannával. Hozzákeverjük a csípős paprikakrémet is, majd megkenjük vele a ...

    Tovább
  • Körtés lilakáposztával töltött malacsült

    A hagymát szeletekre vágjuk, a körtét megpucoljuk és kockákra vágjuk. A káposztát vékony csíkokra vágjuk. ...

    A hagymát szeletekre vágjuk, a körtét megpucoljuk és kockákra vágjuk. A káposztát vékony csíkokra vágjuk. Nagyjából fél deci olajat egy lábasba teszünk, felhevítjük, majd aranybarnára karamellizáljuk ...

    Tovább
  • Töltött káposzta

    A savanyú káposztát hideg vízben átmossuk. A káposztalevelekről pedig levágjuk a vastagabb ereket. A hagy ...

    A savanyú káposztát hideg vízben átmossuk. A káposztalevelekről pedig levágjuk a vastagabb ereket. A hagymát felkockázzuk, a fokhagymát apró darabokra vágjuk, és a szalonnát is kis kockákra szeleteljü ...

    Tovább
  • Kolbászleves

    Először rántást készítünk. Ehhez a lisztet megpirítjuk a zsíron, majd amikor már aranybarna, félrehúzzuk ...

    Először rántást készítünk. Ehhez a lisztet megpirítjuk a zsíron, majd amikor már aranybarna, félrehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a pirospaprikát. Ezt felengedjük nagyjából egy liter hígított káposztal ...

    Tovább
  • Kolozsvári rakott káposzta

    A szalonnát kis kockákra vágjuk, és a zsír felén üvegesre pirítjuk. Aztán hozzáadjuk az apróra vágott vör ...

    A szalonnát kis kockákra vágjuk, és a zsír felén üvegesre pirítjuk. Aztán hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és aranyszínűre pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a darált húst is, és addig pirítjuk, amí ...

    Tovább
  • Káposztás kocka

    A káposztáról leszedjük a külső leveleket, a többi részét - a torzsa kivételével - nagy lyukú reszelőn le ...

    A káposztáról leszedjük a külső leveleket, a többi részét - a torzsa kivételével - nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A tésztát sós vízben feltesszük főzni. Egy nagy lábasban olajon megpirítjuk a cukrot ...

    Tovább
  • Káposztás bableves

    A babot előző este beáztatjuk. A káposztát másfél liter vízben feltesszük főzni. Hozzáadjuk a babot és a ...

    A babot előző este beáztatjuk. A káposztát másfél liter vízben feltesszük főzni. Hozzáadjuk a babot és a darabokra vágott füstölt csülköt. Borsozzuk, sózzuk, és egy kevés ecettel ízesítjük. Lassú tűzö ...

    Tovább
  • A polgári töltöttkáposzta

    (A videót nem a Gasztro-TV.hu készítette, így arra a Gasztro-TV.hu saját videóra vonatkozó felhasználási ...

    (A videót nem a Gasztro-TV.hu készítette, így arra a Gasztro-TV.hu saját videóra vonatkozó felhasználási feltételek nem érvényesek. A videó jogtulajdonosa a Hang-Kép Egyesület.) Advent idején Polgáron ...

    Tovább