desszert
  • Vargabéles

    A 60 deka lisztnek kicsivel kevesebb mint a felét, azaz nagyjából 25 dekányit két tojással kemény tésztáv ...

    A 60 deka lisztnek kicsivel kevesebb mint a felét, azaz nagyjából 25 dekányit két tojással kemény tésztává gyúrunk. Majd nagyjából egy milliméter vastagra nyújtjuk, és metélt tészta méretű csíkokra vá ...

    Tovább
  • Gyors meggyes pite

    Habosra keverjük a vajat, cukrot, tojásokat, majd beleöntjük a tejet. Lassan adagoljuk hozzá a lisztet, s ...

    Habosra keverjük a vajat, cukrot, tojásokat, majd beleöntjük a tejet. Lassan adagoljuk hozzá a lisztet, sütőport, citromhéjat. Sütőpapírral béleljük ki a tepsit, öntsük bele a tésztát és szórjunk rá l ...

    Tovább
  • Túrógombóc

    A túrót szitán áttörjük, vagy villával átnyomkodjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat és a búzadarát, majd egy ...

    A túrót szitán áttörjük, vagy villával átnyomkodjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat és a búzadarát, majd egy csipet sót is adunk hozzá. Néhány órán át pihentetjük, majd vizes kézzel kis gombócokat formáz ...

    Tovább
  • Szalagos fánk

    Az élesztőt belemorzsoljuk 3 deci langyos tejbe, hozzáadunk egy kanál porcukrot és 3 kanál lisztet. Jól e ...

    Az élesztőt belemorzsoljuk 3 deci langyos tejbe, hozzáadunk egy kanál porcukrot és 3 kanál lisztet. Jól elkeverjük, és meleg helyre tesszük, hogy felfusson. A maradék porcukrot a két tojás sárgájával ...

    Tovább
  • Rakott tészta

    A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük. Ahogy elkészül, lecsepegtetjük. A főtt tészta egy részét egy kivaj ...

    A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük. Ahogy elkészül, lecsepegtetjük. A főtt tészta egy részét egy kivajazott tepsi aljára tesszük, és megkenjük a lekvárral. Aztán jön egy újabb adag tészta, erre tes ...

    Tovább
  • Mákos nudli

    A krumplit héjában megfőzzük sós vízben. Amikor megpuhult, megpucoljuk, majd áttörjük, és összekeverjük a ...

    A krumplit héjában megfőzzük sós vízben. Amikor megpuhult, megpucoljuk, majd áttörjük, és összekeverjük a liszttel és a tojással. Adunk hozzá egy kevés vizet, és tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán u ...

    Tovább
  • Szaloncukor alap

    A cukrot és a vizet egy lábasba tesszük, Folyamatosan kevergetve elkezdjük lassan melegíteni, és a forrás ...

    A cukrot és a vizet egy lábasba tesszük, Folyamatosan kevergetve elkezdjük lassan melegíteni, és a forrástól számítva 8 percig főzzük. Körülbelül a hatodik percnél egy kanálnyit kiveszünk belőle, egy ...

    Tovább
  • Házi kávés szaloncukor

    A cukrot és a vizet egy lábasba tesszük, Folyamatosan kevergetve elkezdjük lassan melegíteni, és a forrás ...

    A cukrot és a vizet egy lábasba tesszük, Folyamatosan kevergetve elkezdjük lassan melegíteni, és a forrástól számítva 8 percig főzzük. Körülbelül a hatodik percnél egy kanálnyit kiveszünk belőle, egy ...

    Tovább
  • Felvidéki túrós

    A lisztet elkeverjük a sütőporral, aztán összegyúrjuk a zsírral, egy tojással, a cukorral és annyi tejjel ...

    A lisztet elkeverjük a sütőporral, aztán összegyúrjuk a zsírral, egy tojással, a cukorral és annyi tejjel, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Ha ezzel megvagyunk, elkészítjük a tölteléket is, ehhez a mara ...

    Tovább
  • Debreceni mézes

    A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a mézet, a fahéjat, a sze ...

    A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a mézet, a fahéjat, a szegfűszeget, és az egészet jól összekeverjük. Zsírral vagy vajjal kikent tepsibe terítjük, és a t ...

    Tovább