desszert
  • Mindenmentes sütemény MaiMónitól

    Sokan kényszerülnek arra, hogy táplálkozásukból kihagyják a glutént, a laktózt, a cukrot, a tojást, vagy ...

    Sokan kényszerülnek arra, hogy táplálkozásukból kihagyják a glutént, a laktózt, a cukrot, a tojást, vagy akár mindezt egyszerre. A blogszerző, MaiMóni nekik szánta ezt a csodálatos süteményt, hiszen e ...

    Tovább
  • Áfonyás diós mascarpone torta

    Először csináljuk meg a piskótát, ami majdnem ugyanúgy készül, mint a hagyományos piskóta, csak a liszt e ...

    Először csináljuk meg a piskótát, ami majdnem ugyanúgy készül, mint a hagyományos piskóta, csak a liszt egy részét darált dióval helyettesítjük, és rakunk bele áfonyát és egész diót is. Válasszuk szét ...

    Tovább
  • Csúsztatott palacsinta

    A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük A tojások sárgáját a 6 evők ...

    A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük A tojások sárgáját a 6 evőkanál cukorral és az 5 dkg vajjal habosra keverjük, használhatjuk ehhez is a habverőt. Majd hozz ...

    Tovább
  • Joghurtos baracktorta

    A hozzávalók a következőképpen oszlanak meg a piskóta és a krém között:  A piskótához kell a 7 db tojás, ...

    A hozzávalók a következőképpen oszlanak meg a piskóta és a krém között:  A piskótához kell a 7 db tojás, 15 dkg cukor, 15 dkg liszt és a barackból 3 dkg. A krémhez kell a maradék 20 dkg őszibarack, a ...

    Tovább
  • Boszorkányujjak

    A lisztből, a porcukorból, a tojásból, a vaníliás cukorból és a vajból tésztát gyúrunk, majd hűtőben fél ...

    A lisztből, a porcukorból, a tojásból, a vaníliás cukorból és a vajból tésztát gyúrunk, majd hűtőben fél órán át pihentetjük. Közben a mandulát megtisztítjuk, és az ételfestékkel pirosra festjük, ez p ...

    Tovább
  • Desszert: bajor-magyar monarchia

    Ez a desszert a klasszikus bajor krém és a magyarok egyik nosztalgikus kedvencének, a gesztenyepürének a ...

    Ez a desszert a klasszikus bajor krém és a magyarok egyik nosztalgikus kedvencének, a gesztenyepürének a keveréke. Bár a gesztenyepüré annak idején a magyarok által vált monarchiabeli cukrászati cseme ...

    Tovább
  • Szellemhabcsók

    A friss szobahőmérsékletű tojásfehérjét egy csipet sóval, robotgép közepes fokozatán kezdjük el habosra k ...

    A friss szobahőmérsékletű tojásfehérjét egy csipet sóval, robotgép közepes fokozatán kezdjük el habosra keverni, majd szitáljuk hozzá a porcukrot, és folyamatosan, megállás nélkül verjük kemény habbá. ...

    Tovább
  • Vaníliás eperízes diótorta

    A vaníliarudat felvágjuk úgy, hogy a végeinél egyben maradjon, majd széthajtjuk, és 2 deci tejbe tesszük. ...

    A vaníliarudat felvágjuk úgy, hogy a végeinél egyben maradjon, majd széthajtjuk, és 2 deci tejbe tesszük. A tejjel együtt felforraljuk, aztán félretesszük, hogy minél jobban kiázzon a vanília íze. Köz ...

    Tovább
  • Kókuszkocka

    Először elkészítjük a piskótát: ehhez a 6 tojást szétválasztjuk, a fehérjéből egy csipet sóval kemény hab ...

    Először elkészítjük a piskótát: ehhez a 6 tojást szétválasztjuk, a fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A sárgájához hozzáadunk 6 evőkanál cukrot, és habosra keverjük. Majd hozzá adunk 3 e ...

    Tovább
  • Lusta asszony túrós rétese

    Én egy fél literes nagy bögrét használok mércének. egy bögre rétes lisztet 1 bögre porcukorral és egy fél ...

    Én egy fél literes nagy bögrét használok mércének. egy bögre rétes lisztet 1 bögre porcukorral és egy fél csomag sütőporral átszitálok, aztán ebből a keverékből egy bögrényit egy kb. 20x30 cm-es, előz ...

    Tovább